I måndags var jag på återbesök hos ortopedinfektion och fick träffa Max och Elsa. Jag hade lämnat prover innan och tanken var ju att jag skulle vara bättre än den 30 december då jag blev utskriven från sjukhuset. Tyvärr var det inte så, CRP (snabbsänkan) låg på 140 vilket var högre än den 30/12, men lägre än då jag blev inskriven… Då låg den tydligen på 250, oops! Problemet är att det blir moment 22 av hela diagnosen. De vet inte om CRP är högt pga bakterieinfektionen i knät eller och det är min psoriasis artrit som är boven i dramat. Jag kan ju berätta att det är den sistnämnda men de behöver ju bevis. Jag blev ombedd att lämna kompletterande prover igår samt fortsätta med antibiotikan och komma tillbaka den 8 februari för nya prover och en ny bedömning, *suck* Dessutom var de speciellt bekymrade över den muskelförtvining som blivit på grund av att jag gått med ett dåligt knä sedan den 18 juni då jag ramlade och vred knä och fot. De insåg att jag inte var helt nöjd heller…. Jag berättade om de många akutbesök jag gjort och hjälpen lös med sin frånvaro. (Jag kommer att skriva och de senaste 7 månaders helvete men jag är inte riktigt redo ännu.) Det skiljer iaf drygt fyra cm i omkrets på mina lårmuskler. Jag frågade hur lång tid det kommer ta innan jag är i åtminstone samma form som jag var i somras, Max förklarade att en veckas orörlighet tar ca en månad att bygga upp. I och med att jag iallafall kunnat imitera Yoda med MVG som resultat så gav han mig domen ett år! Ett år, kunde ju lika gärna vara tre om du frågar mig 🙁

Blodprovstagning - igen!

Blodprovstagning – igen!

Igår fick jag prata med min reumatolog, (bästa ever)! Efter lite bollande och ännu en gång konstaterande att provsvaren är dåliga bestämde vi oss för ett strategimöte den 3 februari där vi ska dra upp riktlinjerna för vår krigsföring mot min elaka psoriasis artrit. Alternativen beror på hur många leder som har aktiva inflammationer, som jag känner just nu är det ca 6 st. Är det enligt ultraljuden fler än 3 så ökar vi kortisondosen annars blir det kortisonsprutor.

Efter den starten på dagen åkte jag och lilla sköldpaddan till Nacka för att köpa begagnad kurslitteratur SSK-utbildningen. Supergullig tjej som gjorde att jag sparade 1300kr, tackar! Vi tog en sväng via jobbet, massa krya och grattiskramar blev det. En hel del som tyckte att det var kul att jag skulle plugga, även om ämnet till en början chockade många men efter en stunds funderande konstatera att jag skulle bli en superbra sjuksyster 😀

Var ju tvungen att ha klänning när vi ska till mammas jobb ;-)

Var ju tvungen att ha klänning när vi ska till mammas jobb 😉

Idag har vi bara varit hemma förutom den snabba inlämningen av Peugeot till verkstan. Den behöver en fix inför försäljningen och besiktningen. Dagen har spenderats med pyssel hemma och lite fotografering av Penny med söta Sofia. Blev superfina bilder, dessutom fastnade även jag på bild. När jag fick se den så blev jag så himla lycklig, den ersätter verkligen den förlust jag känt då vi inte tog några gravidbilder eftersom jag inte haft någon som helst ork.

Foto: Sofia Stegsäter Jag är så lycklig för denna bild, den kommer förstoras till Pennys rum

Foto: Sofia Stegsäter Jag är så lycklig för denna bild, den kommer förstoras till Pennys rum

Nu blir det sängen och förhoppningsvis en bättre natt än den som var…

Massa kärlek
Anneli