Vårt lilla underverk har födelsemärken i nacken, det kallas storkbett eller Naevus occipitalis på latin, det är en större ansamling av blodkärl. Man vet inte riktigt vad det beror på men man tror att det är lite små fel som sker under embryots utveckling. Alltså innan man knappt vet om att man ens är gravid, så det känns som det är svårt att påverka.

I nacken är det mycket tydligt, dessa kommer nog inte ha bleknat helt de första två åren. Men hon borde väl få en kalufs som täcker det till slut. Men för mig så är det bara gulligt!

I nacken är det mycket tydligt, dessa kommer nog inte ha bleknat helt de första två åren. Men hon borde väl få en kalufs som täcker det till slut. Men för mig så är det bara gulligt!

Det är däremot ovanligt men det även kan framträda i panna och över ögonlock. Det brukar i regel dock blekna under det första åren och efter det i princip försvinna helt. Men när hon kom farandes som en raket och jag fick henne på bröstet till slut så blev jag lite chockad. Jag visste ju knappt vad det var, jag tänkte, -oj jag har fött en tjejig Gorbatjov 🙁 Sköterskorna tyckte det var så gulligt men jag var inte lika övertygad då. Jag klandrade mig själv, det var ju lite det jag visste, jag var ju inte mycket till avelssto om man säger så.

Här är lillskrutt precis en vecka gammal. Då var det väldigt skarpt hennes storkbett.

Här är lillskrutt precis en vecka gammal. Då var det väldigt skarpt hennes storkbett.

Efter en dag så älskade jag det dock, det är ju liksom vår lilla lillsnupp <3 När jag började läsa om det och hittade det engelska namnet ”Angels kiss” så blev ännu mer tydligt. Hon är ju verkligen kysst av en ängel vårt lilla underverk. Idag så blir det bara mindre och mindre framträdande om hon inte är hungrig så klart 🙂

Här är hon fem månader, nu har jag redigerat så att det syns men annars är det inte så markant längre, förutom när hon skriker och är förbannad så klart ;)

Här är hon fem månader, nu har jag redigerat så att det syns men annars är det inte så markant längre, förutom när hon skriker och är förbannad så klart 😉

Charmigast är nog fläcken under hennes högra näsvinge <3 Så alla ni som är oroliga att det inte försvinner, det gör det mer och mer. Jag kommer så klart följa upp detta inlägg med ett om 5 månader tänkte jag. Då får vi se hur vacker hon är då 😉

Vår lilla ängel <3

Vår lilla ängel <3

Kram Anneli