Det har varit dåligt med textinlägg så nu kommer ett ihopkok av hela julen. Jag kan börja med att erkänna att operationen tog mer på krafterna än jag trodde. Första veckan var helt ok, det andra var hemsk och då bokar jag in en intervju. Ja ibland så tänker jag inte riktigt logiskt. Nu gick det ju bra trots att jag kände mig lite småsnurrig på mediciner och allmänt trött och sliten. De meddelade att de kommer lämna besked i januari. Själv tänker jag inte ta några beslut förens jag vet hur det blir, men det finns en del att fundera över.
Förra helgen var det julbak och klä granen som gällde. Jag är ju helt hooked på Ernst så det blev mycket inspirerat ifrån honom. Vi körde liksom mer jul med Holmarna. Fredrik fick plocka lingonris och släpa hem ett träd åt hallen. Ja ni läste rätt, träd haha. Blev i alla fall riktigt fint, jag ville ha något att hänga en ljusslinga i och då blev det just ett träd. Min man är dessutom helt fantastisk, han åker till Täby centrum, dagen innan julafton för att handla min ljusslinga. Jag vet inte vad jag ska säga men underbar är han.

Ljusen kommer från Happy lights

Ljusen kommer från Happy lights

Mycket julgodis, lussebullar och god mat har förberetts tillsammmans med vår lilla hjälpreda <3

Fredrik hackar kryddor till hans ingifta farbrors Dragonströmming. Min favvo på julbordet!

Fredrik hackar kryddor till hans ingifta farbrors Dragonströmming. Min favvo på julbordet!

Hon sjöng julsånger med mig :)

Hon sjöng julsånger med mig 🙂

Gran är ett måste och denna jul har jag verkligen fått gå all in med pynt. Nästa gång kommer väl lillsnupp vara en liten marodör och allt måste vara typ en meter ovanför golvet så jag har verkligen passat på iår. Vi fick jättefina gamla juldekorationer utav farmor och farfar så här blir en liten bildbomd på vår fina julgran <3

En klassisk rödgran

En klassisk rödgran

Vår fina toppstjärna, eller vad det nu heter?

Vår fina toppstjärna, eller vad det nu heter?

En dalahäst hör tydligen hemma i granen

En dalahäst hör tydligen hemma i granen

Dessa fina hjärtan fanns bland klenoderna från farmor och farfar

Dessa fina hjärtan fanns bland klenoderna från farmor och farfar

Jag ville helst bara ha silverfärgade dekorationer men blev nedröstad av min konservativa make som förklarade att flaggor och röda kulor skall det vara :)

Jag ville helst bara ha silverfärgade dekorationer men blev nedröstad av min konservativa make som förklarade att flaggor och röda kulor skall det vara 🙂

Julbocken hitta hem i miniformat

Julbocken hitta hem i miniformat

Pingviner är Fredriks favoritdjur och jag hittade denna i Mariefred så den hitta också in i granen

Pingviner är Fredriks favoritdjur och jag hittade denna i Mariefred så den hitta också in i granen

Denna är min favorit, en jättestor silverstjärna eller vad det nu skall kallas

Denna är min favorit, en jättestor silverstjärna eller vad det nu skall kallas

Å här är slutresultatet <3

Å här är slutresultatet <3

Vi gjorde även våra egna ljusmanchetter av lingonriset och röda band. Fredrik är en riktig pysselfarbror 🙂

Ernst, släng dig i väggen. Här är det jul med Fredrik ;)

Ernst, släng dig i väggen. Här är det jul med Fredrik 😉

Toaletten var ju tvungen att få lite pynt också

Toaletten var ju tvungen att få lite pynt också

Dagen innan julafton firade vi minijul hos farmor och farfar. Olivia fick en mössa en slant som kommer gå till en lekmatta, jag hade turen att få Lait Korporell Bodylotion från Biotherm. Den bästa lotionen jag vet, love it. Jag fick även en hushållsvåg till min kära bakning. Kan inte bli bättre. Fredrik fick Björn Ferrys bok och en jättefin traktörpanna från Jamie Oliver. Den har använts flitigt under jul kan jag lova. På självaste julafton blev det bara en enda bild tagen. Den började inte så bra tyvärr, både jag och Fredrik hade feber och mådde inte helt ok. Kändes inte helt kul när hela min familj skall komma kl 15. Men lite vila efter vörtbaket och en alvedon så blev det bättre. Tyvärr så blev Olivia dålig lagom tills alla kom. Hon gallskrek i nästan två timmar och hade jätteont i magen. Den fina julklänningen som söta mormor köpt åkte av och jag, Pia, mormor och moster Cecilia löste av varandra med att trösta. Jag har aldrig känt mig så maktlös och gråtfärdig. Man såg verkligen hur ont hon hade. Stackars liten! Tills slut somnade hon helt utmattad hos moster Cissi och fortsatte sen sova tryggt hos morbror Björn.

Utslagen hjältinna

Utslagen hjältinna

Jul blev lyckad trots att jag hasplade ur mig elakheter till stackars moster Caroline. Något jag fick veta senare, var lite lätt pressad när jag pratade med henne och jag har fortfarande dåligt samvete. Förlåt söta Caroline <3 Vi hade en ny variant av julklappsutdelning i år, alla hade endast köpt en julklapp till en dedikerad person och sedan kompletterat med ett rim. Alla verkade uppskatta det oerhört och jag var grymt imponerad av allas rim. Jag fick trisslotter av Björn och Fredrik fick en fisketurmössa och drag ifrån mormor. Lilla Olivia räknades som barn så hon fick betydligt fler julklappar. Fina kläder ifrån moster Emma, en fin vit klänning från moster Felicia. Den kommer passa perfekt på dopfikat :). En jättesöt huva och lite andra kläder från moster Cecilia och morbror Björn, ett större bebisgym ifrån morfar och bonusmormor Pia. Happy lights i rosa från gammelfarmor, en sångbok ifrån moster Caroline. En söt nalle från morbror Johan och klänning och leksak från mormor. Perfekta klappar från alla, tack så jättemycket! Vi avslutade kvällen med lite frågesport, något nytt som var oerhört uppskattat. Jag visste det inte innan men jag var nog väldigt nervös inför dagen och det blev inte bättre när Fredrik hade drömt mardrömmar om att alla skulle bli osams och aldrig mer vilja fira jul hos oss igen. Som tyr var blev det oerhört lyckat och vi somnade väldigt nöjda alla fyra.
På juldagen så firade vi lilljul med kusinerna från Skirhult. Det blev lite saffranspannkaka och julklappsutdelning. Vi har även bildbevis på morbror Johan som håller lillsnupp för första gången. En betydligt gladare unge denna dag i julstassen från mormor.

Morbror Johan han kan han

Morbror Johan han kan han

På kvällen skulle Fredrik ha gett sig ut på stan men det slutade med att vi var hemma hela familjen och mös framför Sällskapsresan och två omgångar TP där jag åkte på storpisk som vanligt. Lillsnupp var på ett gott humör i alla fall 🙂

Jag är asglad idag

Jag är asglad idag

På annandagen så kom hela familjen Holm/Pousette på middag. Vi samlade ihop alla rester och åt mer julmat tillsammans. Jag blev så glad för söta bestie Ullis kom också hit och stannade kvar på middagen. En liten julklapp till Olivia hade hon också med sig. En body och sockor med sockieplast hehe, kan nog behövas snabbare än vad jag tror. Tidigare om åren har vi varit hos Fredriks faster i stan, men nu har vi blivit så många så det går inte längre så jag hoppas att vi samlas på samma sätt nästa år och många fler jular framöver hos oss istället. Jag tycker det är så roligt att ha middag, få duka fint och prata halva natten. Martins döttrar stod för frågesporten, jag var grymt imponerad av dem. Jätteroligt men svårt, precis som det skall vara. De pysslade dessutom om Olivia halva kvällen och matade henne. Kommer bli finfina barnvakter i framtiden 😉 Innan vi gick upp och titta på ”På spåret” så tog vi hand om köket. Det är så skönt att komma ner dagen efter och allt är rent och fixat. Apropå rent så blev båda vilddjuren badade på morgonen, den ena älskar det, den andra inte lika mycket haha

Jag hatar dig matte!!!

Jag hatar dig matte!!!

Idag så har jag roat mig med att fota lillsnupp i julstassen framför granen. Hon kommer ju liksom inte kunna ha den nästa år så det gäller att passa på. Hon är ju så söt vår lilla älskling. Här kommer några så klart <3

Framför granen och tränar på att hålla upp huvudet

Framför granen och tränar på att hålla upp huvudet

Så söt

Så söt

Vår lilla dotter har sk storkbett, ett fördelsemärke som sträckers sig över panna och ögonlock och ibland ner på näsan, ska göra ett eget inlägg om det någon dag.

Vår lilla dotter har sk storkbett, ett fördelsemärke som sträckers sig över panna och ögonlock och ibland ner på näsan, ska göra ett eget inlägg om det någon dag.

Nu på kvällen så skickade jag iväg Fredrik på lite pokerspel så nu har jag passat på att redigera kort och skriva ikapp mig här. Njuter nu av julmust och pappas Janssons frestelse, nom nom nom. Så gott! Avslutar med en bild på lillsnupp som är ganska passande hahaha
Kram Anneli

Nu är jag så j*vla trött på julen, låt mig slippa ett år nu! Haha

Nu är jag så j*vla trött på julen, låt mig slippa i 363 dagar! Haha