Idag var det dax för lillans dop. Kl 14:00 på ett snöigt Ljusterö döptes hon till Olivia Sofia. Vi sjöng tre psalmer, 608 – Vi sätter oss i ringen. Vi sjöng den alltid som avslutning i barnkyrkokören som jag var med i i nästan 7 år. Psalm 723 – När du ser en droppe glittra, den var ny för mig men jag blev fullständigt kär i den då Ida vår präst sjöng den under vårt förberedande möte. Sist var det en klassisker 791 – Du vet väl om att du är värdefull, en personlig favorit som jag älskar att sjunga. Jag läste även föräldrabönen, först när jag läste den på förmötet trodde jag inte att jag skulle klara det då tårarna kom redan vid första raden. Men efter att ha tragglat den en vecka kunde jag nu läsa den nästan utan darr på rösten. Orden har så stark innebörd för oss och lyckan är så stor, den går så här:

Gud, vi tackar dig för vårt barn.
Tack för gåvan du har gett och förtroendet du har visat oss.
Ge oss ömhet, fasthet och lugn.
Hjälp oss att ge din kärlek vidare till det barn som vi har fått ansvar för.
I Jesu namn. Amen

Så här glad var tokan på morgonen

Så här glad var tokan på morgonen

Mor, dotter och gudmor är alla döpta i samma klänning

Mor, dotter och gudmor är alla döpta i samma klänning

Mamma virkade den till mitt dop för snart 36 år sen

Mamma virkade den till mitt dop för snart 36 år sen

Dopfunten har jag fått av mormor och morfar när jag fyllde 20, nu kom den till användning och vi kommer gravera in hennes namn och datum på den.

Dopfunten har jag fått av mormor och morfar när jag fyllde 20, nu kom den till användning och vi kommer gravera in hennes namn och datum på den.

Min favoritkyrka <3

Min favoritkyrka <3

Ljusterös dopfunt är över hundra år gammal, undrar hur många som delat den?

Foto: Sofia Stegsäter Ljusterös dopfunt är över hundra år gammal, undrar hur många som delat den?

Kannan med välsignat vatten

Foto: Sofia Syegsäter Kannan med välsignat vatten

 

Strax är vi på väg in. Det var för kallt för att gå runt på utsidan.

Foto Sofia Stegsäter Strax är vi på väg in. Det var för kallt för att gå runt på utsidan.

Jag läste föräldrbönen

Foto Sofia Stegsäter Jag läste föräldrabönen

Ida var vår präst, hon är ny i församlingen och jag tyckte om henne från första stund.

Foto: Sofia Stegsäter Ida var vår präst, hon är ny i församlingen och jag tyckte om henne från första stund.

Vi läste alla välsignelsen över lillan

Foto: Sofia Stegsäter Vi läste alla välsignelsen över lillan

Fredrik hällde upp vattnet

Foto: Sofia Stegsäter Fredrik hällde upp vattnet

Hon såg ganska skeptisk ut liten

Foto: Sofia Stegsäter Hon såg ganska skeptisk ut liten

Här visas hon upp efter att hon inte sagt ett pip.

Foto: Sofia Stegsäter Här visas hon upp efter att hon inte sagt ett pip.

Pappa fick ta emot dopljuset

Foto: Sofia Stegsäter Pappa fick ta emot dopljuset

Gudmor fick hänga upp Olivias ängel i dopträdet

Foto: Sofia Stegsäter Gudmor fick hänga upp Olivias ängel i dopträdet

Lillan somnade till slut tills vi alla började sjunga den sista psalmen

Foto: Sofia Stegsäter Lillan somnade i gudmors trygga famn till slut. Åtminstone tills vi alla började sjunga den sista psalmen

Nu var det kirrat, tror vi alla var ganska nöjda att det var klart

Nu var det kirrat, tror vi alla var ganska nöjda att det var klart

Efter cermonin blev det kaffe och tårta i nya församlingshemmet. Vi var nästan 60 st gäster så tyvärr var det svårt att hinna med att prata med alla. Men extra glad var jag över att vår söta kusin Vendii var nere. Vår fina släkt från Skellefteå ser vi inte så ofta men de finns alltid ett samtal bort. Vi kommer förmodligen ta en tur till dem i sommar. Vill gärna att Fredrik ska få se midnattssolen och jag vill fota den så klart :). Fikat hade aldrig blivit så lyckat utan underbara Cissi och hennes tre söta hjälpredor, tack snälla för hjälpen. Likaså hade vi nog inte hittat godare tårtor någon annanstans, Minna bakade våra, de var fantastiska!

Underbara lillasyster som fixade bästa dopkaffet, vår lilla hjälte!

Underbara lillasyster som fixade bästa dopkaffet, vår lilla hjälte!

Underbara tårtor från Minna, kan varmt rekommendera henne!

Underbara tårtor från Minna, kan varmt rekommendera henne!

Kram Anneli