2 eller 50 är bara siffror, jag kan massa fler 🙂 2480 dagar som ett officiellt par, 2101 dagar som hundägare, 730 dagar som gifta och 169 dagar som föräldrar. Det som är viktigt är vad de betyder för var och en. För mig så består de av lycka, glädje och tacksamhet, men även av sorg och tårar. Det är det som är livet, men livet med Fredrik är, om jag ska beskriva det med ett ord – enkelt.

Min älskade själsfrände

Min älskade själsfrände

Något vi gör väldigt bra är att vi låter varandra vara de vi är. Vi behöver inte spela några spel, ändra oss för att göra den andra glad eller inte säga hur vi känner. Vi har egna umgängen och egna intressen men samtidigt väldigt mycket gemensamt. Vi har även gett varandra nya intressen, tex På spåret. Vår första date var hemma hos Fredrik framför… På spåret. Där och då undrade jag verkligen om han bara var två år äldre, det kändes snarare som 20. Idag sitter jag som klistrad och längtar till säsongen ska börja. Detsamma är vårt enorma intresse för sport. Något vi delat från första stund. Han lärde mig fotboll och jag försöker lära honom den amerikanska varianten 🙂 Mina tidigare förhållanden har jag varit oerhört ensam i mitt sportintresse. Då blev det att jag bjöd över systrarna och tittade på de få event som jag lyckades sno kontrollen till. Oftast hockey- och handbollsvm, övrig sport fick jag hoppa över.

Att detta skulle bli startskottet för ett långt förhållande trodde nog inte någon av oss

Att detta skulle bli startskottet för ett långt förhållande trodde nog inte någon av oss

Vi träffades genom lillasyster Caroline, det kändes ganska naturligt att hon sedan var toastmam på vårt bröllop. Hon och jag ville arrangera en stor nyårsfest på hennes bar som hon drev med Fredriks två kompisar. Vi pratade om vilka som kunde hjälpa till och Fredrik var en av dem som vi frågade. Vi lagade mat i mängder och han stod och stekte oxfilé till alla gäster. Så här i efterhand har jag fått veta att han inte visste hur man gjorde men han frågade runt och löste det galant. Jag vet att det var just hans sätt att gilla att arrangera fest som fick mig intresserad. Vi gillade samma saker och ordning och reda.

Första bilden som ett par. Korten har ju blivit bättre med tiden iaf även om kinderna är bra mycket rundare :)

Första bilden som ett par. Korten har ju blivit bättre med tiden iaf även om kinderna är bra mycket rundare 🙂

Idag drygt 7 år senare hade jag tänkt att överraska gubben min med en mysig middag och välstädat hus när han kom hem efter jobbet. Jag vaknade redan kl 5 tack vare fyrfotingen. Han ligger inte på plussidan idag… Eftersom jag inte kunde somna om gick jag upp kl 06:30 och gjorde frukost och tände lite levande ljus innan jag väckte älsklingen. Lillsnupp sov supergott så vi fick en liten mysstund bara vi två framför morgontv. Efter en stund så kläcker han ur sig att han inte har någon brådska eftersom han tagit ledigt idag och att vi ska packa in oss i bilen vid 10-tiden. Jag blev helt ställd och så superlycklig. Det är så typiskt Fredrik, han överraskar när jag inte har väntat mig något. Han köper inte blommor på alla hjärtans dag, an kommer hem med en present en helt vanlig torsdag. Å så jag älskar honom för sånt 🙂 Jag blev som ett barn på julafton, han menade på att det inte var något märkvärdigt men det är just det. Jag blev mest lycklig över att få en heldag tillsammans när jag inte väntat mig det. Så vi åkte in mot stan, Söder mer bestämt. Sedan svängde vi in till Fotografiska museet. Äntligen! Vi har skrattat åt det faktum att vi bott 10 minuter från det i tre års tid men aldrig tagit oss dit. Men idag blev det äntligen av. Jag är ju lite lagom kär i Herb Ritts svartvita porträtt och de lärde mig ett och annat.

Så jäkla cool bild av Herb Ritts <3

Så jäkla cool bild av Herb Ritts <3

Cafeét badade i sol

Cafeét badade i sol

Efter strosandet i museet åkte vi till våra gamla kvarter och stoppa lillasnupp i vagnen. Sedan tog vi en långpromenad och njöt av att vara i stan igen. Som jag längtar tillbaka ibland. Jag älskar vårt hus och att vara nära familj och vänner, men söder är ändå mig mer varmt i hjärtat. Något jag inte skulle trott för fyra år sen men man är ju inte sämre än man kan ändra sig. Vi är överens om att vi inte är klara med stan så vi får se när vi flyttar tillbaka. Blir säkert inte förrän när Olivia flygigt ur boet men tillbaka kommer vi nog.

Med vagnen på söder

Med vagnen på söder

Jag hade med mig kameran och fotade massa härliga stadsbilder till min fotoutmaning. Har redigerat dem lite annorlunda efter att jag blivit inspirerad av Herb Ritts svartvita bilder och efter att ha läst Fotosidan magasin ”Allt om svartvitt”. Vi tog oss en lunch på en av mina favoritrestauranger på medis, fast deras riktiga då det är för kallt och inte öppet ännu på själva uteserveringarna. Restaurang Kvarnen!

Min favoriträtt, rimmad lax och dillstuvad potatis. Mums!

Min favoriträtt, rimmad lax och dillstuvad potatis. Mums!

Lillsnupp sov när vi kom dit men vaknade efter en liten stund. Hon satt själv i vagnen och lekte med Zebran i säkert en kvart. Så vi hann äta klart sedan ville hon komma upp. Vi konstaterade att vi fått världens snällaste unge 🙂

Mycket fundersam min....

Mycket fundersam min….

Vi strosade runt en stund till innan vi åkte hem och hade en supermysig kväll hemma. Vi åt småplock till middag, avokado med skagenröra, ost och kex och varsitt glas rött. Sedan såg vi två komedier, en ny och en gammal goding – Hör upp blindstyre. Jag fick ett av mina magnifika skrattanfall så jag kommer säkert ha träningsvärk i magen imorgon. Med andra ord en perfekt bröllopsdag, om vi firar den på samma sätt i 48 år till kommer jag vara oerhört lyckligt lottad <3

Kram Anneli